Coevorden – Er zijn lekkages in winkelcentrum Gansehof door problemen op het parkeerdek. De Kroonenberg Groep is dan wel eigenaar van het winkelcentrum, maar volgens de geldende huurovereenkomst is de gemeente als huurder van deze parkeergelegenheid verantwoordelijk voor het onderhoud. Daarom heeft de Kroonenberg Groep de gemeente op haar verantwoordelijkheid gewezen. De Kroonenberg Groep is wel verantwoordelijk voor de draagconstructie.

Echter, het herstel van het parkeerdek valt niet onder de dekking van de geldende verzekering. Volgens de gemeente zouden winkeliers zich in eerste instantie moeten richten tot hun eigen verzekeraar. De huurovereenkomst voor het parkeerdek loopt to 2025.

Zoals in de brief van het college aan de gemeenteraad staat, zouden de herstelkosten 6 ton zijn volgens de Kroonenberg Groep. Het college wil echter eerst, samen met de Kroonenberg Groep, een second opinion om de kwaliteit van de dakbedekking te beoordelen en mogelijkerwijs pleksgewijs te repareren. Zo’n onderzoek kost volgens een ruwe schatting 10.000 euro. Overigens vonden in voorgaande jaren ook regelmatig reparaties aan het parkeerdek plaats.

Foto: Gansehof.