Coevorden – Het Waterstof Tiny House stond vandaag bij Intergas in Coevorden. In het tiny house werd gedemonstreerd hoe waterstof als brandstof in woningen kan worden gebruikt en het toont hoe circulair bouwen in de praktijk werkt.

Studenten van het Alfa-college in Hoogeveen hebben de duurzame woning mede ontwikkeld en gebouwd. Het project is een gezamenlijk initiatief van gemeente Hoogeveen, Alfa-college en Vrienden van Techniek Hoogeveen en maakt onderdeel uit van de Regio Deal Zuid- en Oost-Drenthe.

Nieuwe Veste gaat ook tiny house bouwen

Leerlingen van De Nieuwe Veste gaan zelf een tiny house bouwen. Als start en als inspiratie gingen de leerlingen van het basisberoeps en kaderberoeps van de profielen PIE (Produceren, Installeren en Energie) en BWI (Bouw, Wonen en Interieur) op bezoek bij Intergas. Zij kregen eerst enige uitleg over circulair bouwen, waarbij materialen worden hergebruikt. Zo komen de vloeren uit een sporthal, zijn de deuren afkomstig uit het UMC Groningen en zijn balken verwerkt tot kozijnen. Sloopbedrijf Bork was vertegenwoordigd om nadere uitleg te geven over circulair bouwen en H2Planet showde de waterstofinstallaties. De leerlingen gingen daarna Intergas binnen om aan workshops deel te nemen.

Andere belangstellenden vanuit de gemeente, de gemeenteraad en het bedrijfsleven konden er ook terecht voor een rondleiding. Er werden twee waterstofsystemen gedemonstreerd: een waterstof cv-installatie en een zelfvoorzienende installatie die waterstof maakt met de elektriciteit van de zonnepanelen op het dak.

Meer informatie over het Waterstof Tiny House en een overzicht van de tour staat op www.waterstoftinyhouse.nl.