Noord-Sleen – In de aanloop naar de Nationale Sportweek worden in de gemeente Coevorden diverse sporthelden verrast, zoals de laatste jaren gebruikelijk is. Verenigingen konden daarvoor vrijwilligers voordragen. De komende week worden diverse verenigingen bezocht.

Vanavond, zondag 8 september, ging wethouder Joop Slomp van onder meer sportzaken naar het Bosbad in Noord-Sleen, vergezeld door Jessica Hilbrands van de afdeling communicatie.

Ter gelegenheid van de afsluiting van het seizoen, al is het zwembad aankomende week nog beperkt open, werd een barbecue gehouden. Tot hun grote verrassing werden de leden van de operationele commissie in het zonnetje gezet. Dat zijn Jan Roelof Kunstman, André Meijer, Willem Wiegers, Jeroen Hilhorst en Dirk van der Oord. Zij benadrukten wel dat er meer vrijwilligers zijn.

De operationele commissie zorgt er ieder jaar voor dat het zwembad klaar is voor het seizoen. Ze zorgen dat het bad schoon is, het terrein netjes is en de techniek op orde is. Iedere winter is er wel een klein of groot project dat wordt opgepakt. Of het nu de installatie van een warmtepomp is, nieuwe picknickbanken, de verbouwing van een kassahok, nieuwe plantenbakken, schilderwerk, nieuwe parasols bij het bad: je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt door de mannen geregeld. Ze lassen, timmeren, verven en maaien zelf of vragen iemand uit het dorp om te helpen. “Ze zijn onmisbaar voor het reilen en zeilen binnen het Bosbad, dus ze verdienen het zeker om eens in het zonnetje te worden gezet”, aldus het bestuur.

Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september is het bad nog geopend voor baantjeszwemmen, Aquasport en Aquakids. Recreatief zwemmen is dit jaar niet meer mogelijk.

Zie ook:

Eerste sporthelden van dit jaar in het zonnetje gezet bij GV Sleen en MHCC