Coevorden – Sinds de officiële oprichting in juni 2022 zetten de dertien ondernemende dames van Ladies’Circle 85 Suydevelt zich in voor het door hun zelf gekozen goede doel: de bestrijding van menstruatiearmoede. De dames hebben zich ten doel gesteld om menstruatieproducten vrij toegankelijk te maken voor iedereen in Zuidoost-Drenthe, alsmede het taboe van menstruatiearmoede te doorbreken.

Uit onderzoek is gebleken dat één op de tien (jonge) vrouwen geen toegang heeft tot adequate menstruatieproducten. Het armoedefonds stelt gratis menstruatieproducten beschikbaar via MUP’s (Menstruatieproducten Uitgiftepunten. Op dit moment bereikt het armoedefonds zo’n 107.000 meisjes/vrouwen middels 1.303 MUP’s in Nederland.

Om menstruatiearmoede onder de aandacht te brengen en om geld in te zamelen voor dit goede doel houdt Ladies’Circle 85 Suydevelt op vrijdagavond 10 februari een pubquiz in De Fabriek van Theater Hofpoort aan de Sint Jansstraat 4. De pubquiz begint om 20.00 uur en wordt gepresenteerd door Lady Tena. Deelname kost 50 euro per team (maximaal vijf personen) en een menstruatieproduct per persoon.

Tussen de rondes door is er een verloting met heel mooie prijzen, gesponsord door lokale ondernemers. Voor de drie beste teams van de pubquiz zijn fantastische prijzen. Wie wil meedoen: meld je snel aan, want vol = vol. Stuur daarvoor een e-mail naar lc85@ladiescircle.nl. Je krijgt vervolgens een bevestiging van je inschrijving en een betaalverzoek. Na betaling is de inschrijving definitief.

Ladies’Circle is een serviceclub voor ondernemende vrouwen tot 45 jaar, die wereldwijd met meer dan 12.500 leden actief is in meer dan veertig landen. Ladies’Circle staat voor vriendschap & service en de dames die verbonden zijn aan Ladies’Circle zetten zich in voor goede doelen door het inzamelen van geld en/of het houden van acties.