Dalen – De route van zaterdag 27 juli op de derde dag van de Drentse Fiets4Daagse ging in noordelijke richting naar onder meer Wachtum, Sleen, Diphoorn en Achterste Erm voeren. De langste afstanden gingen naar Noord-Sleen, Kibbelveen, Odoornerveen, Odoorn en ’t Haantje.

Bij de rustpost in Sleen was het een feestelijk geheel. Niet alleen werd de molen heropend na restauratiewerkzaamheden door burgemeester Renze Bergsma, de molen was ook rustpost. Vrijwilligers zorgden voor koffie, thee en allerlei lekkers. Het koor Compas Voices uit Emmer-Compascuum trad op bij de molen en er stonden kramen met allerlei artikelen.

De vierde en laatste dag, zondag 28 juli, gaat van start met een ontbijt voor de deelnemers. Dat is mede mogelijk gemaakt door ondernemers uit Dalen. Vervolgens gaat de route van de 40 km richting Dalerveen, Zandpol, Nieuw-Amsterdam, Erm en Holsloot. Voor de 60 km is er een extra lus rond en door Emmen.

Familieroute

Verder is er een familieroute van circa 25 km naar Dalerveen, Den Hool, Holsloot en rond het Ermerstrand. Er is onderweg van alles te doen, zoals een fietsparcours, bubbelballen, schminken en waterfietsen. De deelnemers krijgen vragen en opdrachten mee. Onderweg zorgt de organisatie voor drinken en wat lekkers.

Een dag meefietsen kan. Inschrijven kan op de startplaats, sportpark ’t Grootveld in Dalen. Alle routes starten tussen 9.00 en 12.00 uur. Op de laatste dag, zondag 28 juli, staat ‘s morgens een ontbijt klaar dankzij de Daler ondernemers.

Meer informatie staat op www.fiets4daagse.nl, de speciale pagina voor Dalen is hier te vinden.