Coevorden – Het was een feestje vanochtend tijdens de start van de Koningsspelen. Acht basisscholen uit Coevorden houden tot en met vrijdag Koningsspelen op de velden van CSVC op Klinkenvlier. Het is voor het eerst, dat de spelen gezamenlijk plaatsvinden. Vandaag zijn de leerlingen van de groepen 3 en 4 actief, morgen gevolgd door de groepen 5 en 6 en de groepen 7 en 8 sluiten de Koningsspelen vrijdag af.

De dagen staan in het teken van sport, spel en gezondheid. De opening werd verricht door burgemeester Renze Bergsma en Juvat Westendorp. Na een spontaan welkom van Bergsma was het de beurt aan Juvat Westendorp, die met de kinderen de dans van de Koningsspelen, ZIGG ZAGG, deed. De kinderen deden natuurlijk volop mee en ook de ouders en leerkrachten lieten zich niet onbetuigd. De moeders verdrongen zich tevoren om met Juvat op de foto te gaan.

Juvat deed mee aan ‘So you think you can dance’ en speelde in films en series als GTST en Mailaika en is regelmatig te gast bij praatprogramma’s. Hij is bovendien ambassadeur van JOGG, Jongeren Op Gezond Gewicht.

Daarna was het tijd om de Koningsspelen te gaan doen. De basisscholen hebben samen met verenigingen en buurtsportcoaches een mooi programma opgezet.