Geesbrug – Klaas Gort is vrijdagochtend tot zijn grote verrassing koninklijk onderscheiden en is daarmee Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De 70-jarige Klaas Gort is sinds 1985 penningmeester bij de IJsvereniging Geesbrug e.o. (120 leden). Hij egaliseerde eigenhandig de volledige baan, plaatste een nieuw dak op de kantine en onderhoudt de veegmachines en het meubilair. In de zomerperiode maait en onderhoudt hij het terrein. Sinds 1987 is hij vicevoorzitter van dorpshuis De Tiphof in zijn woonplaats. Hij organiseert het jaarlijkse sportevenement de Landschapsloop en de accordeondag, ondersteunt bij activiteiten en zorgt voor het onderhoud van het gebouw.

De uitreiking vond plaats na de opening van de nieuwe bergruimte van De Tiphof, gedeeltelijk gesubsidieerd door het Oranjefonds. Burgemeester Bert Bouwmeester opende samen met de gebruikers de bergruimte. Op dat moment was Gort dus nog onwetend van het feit, dat de burgemeester er in het bijzonder voor Klaas Gort aanwezig was.

Door corona mocht de burgemeester de onderscheiding niet opspelden, dit werd gedaan door de dochter van Klaas, Mathilde.

Foto’s koninklijke onderscheiding: Jan Schonewille.