Schoonoord – Petje af in Schoonoord is een tijdje geleden van start gegaan, amper vier maanden nadat Petje Af in Coevorden is begonnen. Zestien kinderen uit Schoonoord en omgeving doen mee en inmiddels hebben zij hun eerste thema, het theater, behandeld. Vanmiddag werd aan de start een feestelijk tintje gegeven tijdens een bijeenkomst in basisschool De Slagkrooie in Schoonoord.

Coördinator Manda Boon-Striper uit Sleen heette alle aanwezigen van harte welkom en bedankte vele medewerkenden, waaronder het bestuur van Petje Af Coevorden, de coaches en de sponsors. Zij noemde ook het Rudie Zwols Fonds, dat Petje Af een warm hart toedraagt. Een van de sponsors is AH Klaver Kortwijk in Sleen, die wekelijks voor de lunches zorgt. Dankzij de financiële bijdragen kunnen kinderen gratis deelnemen.

Presentatie

Petje Af ontvangt 28 zondagen per jaar nieuwsgierige kinderen en inspirerende gastdocenten in De Slagkrooie of het dorpshuis. In blokken van vier weken maken de kinderen kennis met allerlei beroepen. Zo hebben de kinderen nieuwe ervaringen en komen zij op mooie ideeën voor hun talentontwikkeling. De theaterwereld stond in het eerste blok centraal. Zij bezochten onder meer Theater Hofpoort in Coevorden en het Atlas Theater in Emmen. Daarvan gaven de kinderen vanmiddag een keurige presentatie onder leiding van Elise van der Laan. De aftrap voor deze presentatie werd gedaan door burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden.

De coaches van de kinderen zijn Kees Oord en Iboloya Oeben uit Schoonoord en Patricia Benjamins uit Elim. Na de presentatie ondertekenden de kinderen en hun ouders de formulieren ten behoeve van Petje Af.

Initiatief

Marjan Nijenbanning en Paulien Blaauwgeers uit Coevorden namen het initiatief voor Petje Af in de gemeente Coevorden. Marjan heeft vanuit haar onderwijsachtergrond gezien hoe een extra steuntje in de rug alle verschil kan maken voor haar leerlingen. Ook Paulien zag mogelijkheden toen het Rudie Zwols Fonds had aangegeven open te kunnen staan voor ondersteuning. Na allerlei gesprekken met onder andere scholen, de gemeente, raadsleden en ondernemers werd een initiatiefgroep gevormd

‘Petje af’ is een landelijke organisatie met lokale, zelfstandige Petje af-stichtingen. Kijk voor meer informatie op de website van Petje Af of kijk eens op de Facebookpagina van Petje Af Coevorden.

Zie ook:

“Stempel zetten op een betere wereld”