Dalen – ‘Kerst op het Plein’ van Rotaryclub Coevorden werd zondagmiddag en een deel van de zondagavond gehouden op en rond het plein bij de kerk. Ondanks de af en toe stevige regenbuien was de organisatie best tevreden over de opkomst.

Naast de markt was er een winterwandeling, ontstaan uit een samenwerking tussen de vrijwilligers van de Daoler Tuun, de wandelwerkgroep, midwinterhoornblazers, De Liefhebbers, Dalen Promotie en de zondagsschool. Daaraan deden tientallen mensen mee.

Op ‘Kerst op het plein’ stonden diverse kramen met artikelen in het teken van kerst en ook waren er onder meer vogelhuisjes en sieraden. Daarnaast waren er tal van kramen met vele lekkernijen, zelfgemaakt door leden van Rotaryclub Coevorden. Zo werden maar liefst 3200 kniepertjes gebakken. Ook waren er worsten en hamburgers te koop en konden bezoekers genieten van glühwein of warme chocolademelk. Net als vorig jaar hielpen de jongeren van de Praktijkschool volop mee op de kerstmarkt.

Het koor Daler Voices gaf een concert in de nagenoeg volle kerk. Ook zorgde het koor voor de muzikale afsluiting van ‘Kerst op het Plein’. Verder was er muziek van De Liefhebbers en De Dwaalgasten. Gedurende het gehele evenement waren de midwinterhoornblazers te horen.

Wandeling

De wandeling voerde vanaf ‘Kerst op het plein’ bij de kerk naar de sfeervol verlichte tuin. Daar stond een levende kerststal en een kraam van Rotary met etenswaren en drinken. Jeannet den Braanker had de zorg voor het kerstverhaal op zich genomen, dat werd verteld met medewerking van kinderen van de zondagsschool.

Goede doelen

De netto-opbrengst van de activiteiten gaat naar twee goede doelen: Stichting Duofietsen gemeente Coevorden en de Loopgroep Hi5.

Meer informatie staat op de Facebookpagina van ‘Kerst op het plein’ en in de special ‘Kerst op het plein’ op de website Samen Dalen.