Coevorden – Ook de vierde wedstrijd in de competitie heeft Germanicus niet in winst kunnen omzetten. De Germanen kwamen in de thuiswedstrijd tegen Valthermond nog wel op voorsprong in de vijfde minuut, maar zes minuten later stonden de Germanicus met 1-2 achter. Ondanks een prima tweede helft, waarbij de mooiste kansen niet werden benut, stonden de Germanen met lege handen.

Trainer Erwin van Oosten had Nance Hoogeveen in de spits geposteerd. Het was voor hem de eerste wedstrijd na de rode kaart die hij kreeg in de uitwedstrijd medio april in Dalen. Al na vier minuten liet hij zien dat hij het scoren nog niet verleerd was. Na goed doorzetten van Mike Doldersum aan de rechterkant van het veld schoot hij de voorzet prachtig in het doel voor de 1-0 voorsprong. Verdedigend is het bij de Germanen deze competitie niet goed, dat bleek ook nu weer. Na zeven minuten stond de 1-1 op het scorebord. Na slecht wegwerken door de verdediging van de Germanen kwam aanvaller Milan Draaijer van Valthermond in balbezit. Met een prachtige kapbeweging speelde hij simpel Kain Hoogeveen en keeper Mendes uit en scoorde beheerst de gelijkmaker. Drie minuten later maakte de verdediging van Germanicus het nog bonter. Vanuit de rug van Daan van Dijk was aanvaller Van der Berg eerder bij de bal dan keeper Mendes en vanuit een moeilijke hoek scoorde hij de 1-2. Het restant van de eerste helft waren er nog een paar losse flodders van de aanvallers van Germanicus op het doel van Valthermond.

In de tweede helft verscheen een strijdbaar Germanicus en creëerde tal van kansen. Al in de eerste minuut na rust was er een grote kans voor Mike Doldersum, zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de 56ste minuut schoot de goed ingevallen Roelof van Dijk op de paal. Meteen hierna kreeg Valthermond een kans. Door goed ingrijpen van doelman Mendes werd de 1-3 voorkomen. Het laatste half uur van de wedstrijd was het eenrichtingsverkeer op het doel van Valthermond. In de 63ste minuut kreeg Stan Meijerink een megakans. Vanaf vier meter voor het doel had hij de bal voor het inschieten. Zijn inzet werd echter gered door de keeper van Valthermond. Drie minuten later nam Roelof van Dijk een voorzet meteen op de pantoffel, zijn inzet belandde in het zijnet. Trainer Erwin van Oosten bracht met het inbrengen van Jessie Rotmensen en Erwin Moddejongen verse krachten in. Wat Germanicus ook probeerde en er volop kansen waren, het lukte maar niet. Een kopbal werd van de lijn gehaald en scheidsrechter Geuzinge keurde nog een doelpunt af in de laatste minuut. Daarvoor kreeg Mike Doldersum volkomen terecht de rode kaart van de goed leidende scheidsrechter. Germanicus had zich een betere start voorgesteld van de competitie. Met een punt uit vier wedstrijden staat Germanicus op de laatste plaats.

Volgende week gaat Germanicus met goede moed naar Harbrinkhoek voor de wedstrijd tegen MVV’29. De wedstrijd op sportpark Frielink begint om 14.00 uur.