Coevorden – De eerste presentatie van de kandidaten voor Miss Ganzenhoedster was vanavond, maandag 21 oktober, in de Stadskerk. Vorige week was dat het geval voor Mini-Mister Ganzenhoeder.

Er zijn twaalf kandidaten voor de felbegeerde titel. Na het welkomstwoord van de stadsomroeper en Lennard Bos van Stichting Ganzenmarkt namen de presentatoren Maaike Koster en Marle Kempees het stokje over. Allereerst verschenen de huidige Miss Ganzenhoedster Lexi Dost, Mini-Miss Ganzenhoedster Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Niek Huisma op het podium. Zij vinden het jammer dat het jaar er voor hen bijna op zit. Ze hebben dit jaar veel lol met elkaar. Populaire activiteiten, zo blijkt ieder jaar weer, zijn onder andere het Protos Weeringtoernooi en de intocht van Sinterklaas. Lexi zei tot slot: “Het is leuk om mee te doen, maar het is nog leuker om te winnen.”

De stadsomroeper kondigde de twaalf meiden aan, die elk in gesprek gingen met de presentatoren. Zij vertelden allemaal spontaan over onder meer hun hobby’s, zij wisten hun mondje wel te roeren. Aan de hand van door henzelf gemaakte collages gaven zij tekst en uitleg. Ook ditmaal wordt het nog een hele puzzel voor de juryleden Marie Vloon (voorzitter), Geesje Meijerink en Nathalie Schonewille-Stavast om een keuze te maken.

Kandidaten

Onder de kandidaten waren diverse meisjes die al eerder hebben meegedaan aan de verkiezing voor Miss of Mini-Miss. De kandidaten zijn: Ella Smit, 11 jaar, De Buitenvree; Saar Melenhorst, 11 (net voor de Ganzenmarkt wordt zij 12), Paul Krugerschool; Emma Kosse, 11, De Buitenvree; Sophie Colmer, 11, De Nieuwe Veste; Manon van de Sande, 14, De Nieuwe Veste; Talina Vuyk, 15, De Nieuwe Veste; Kaithlyn Kroezen, 17 (zij wordt net voor de Ganzenmarkt 18, in 2016 was zij Mini-Miss); Madelief Slomp, 17, NHL Stenden; Teddy Spang, 11, Paul Krugerschool; Isabeau Arends, 11, De Nieuwe Veste; Jaylee Regtop, 12, De Nieuwe Veste (aardig weetje: zij werd dit voorjaar voorleeskampioen van de gemeente voor de Willibrordusschool); Fee Toussaint, 13, De Nieuwe Veste.

Nadat zij allemaal hun zegje gedaan en zij gezamenlijk op het podium stonden, klonk net als vorige week het lied ‘De Ganzen’. Aan de oproep voor een polonaise door de kerk werd gehoor gegeven. Onlangs brachten Mark & Nick (Mark Bouwers en Nick Arends) in samenwerking met Stichting Ganzenmarkt hun nieuwste muzikale project ‘De Ganzen’ uit. Dit nummer (te beluisteren via deze link) is een cover van het lied ‘Miss Ganzenhoedster’ van De Zwervers en er is een fraaie videoclip gemaakt met medewerking van burgemeester Renze Bergsma, de huidige Miss Ganzenhoedster Lexi Dost, Mini-Miss Ganzenhoedster Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Niek Huisman.

Een spontane actie na het programma was het maken van een filmpje voor TikTok.

Livestream

Belangstellenden konden thuis de livestream volgen. Niet meegekeken? Dat kan alsnog vanaf dinsdagavond via deze link.

Presentatie Mini-Missen

Op maandag 4 november is de voorverkiezing voor Mini-Miss Ganzenhoedster, van 18.30 tot 20.30 uur in de Stadskerk. Er zijn 21 kandidaten. De voorverkiezingen zijn vrij toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Daarnaast wordt gezorgd voor een livestream, zodat live meegekeken kan worden. De livestream is te benaderen via het YouTubekanaal van de Ganzenmarkt. De directe link wordt maandag om 18.45 uur via de sociale media gedeeld. Na afloop kijken kan ook op dinsdagavond na de presentatie.