Coevorden – In het kader van 75 jaar muzikale vrijheid zijn er concerten op zaterdag 21 en zondag 22 maart in De Nieuwe Veste. De concerten staan geheel in het teken van de bevrijding, zowel wat muziek als de aankleding betreft.

Op zaterdag van 20.00 tot 22.00 uur zijn er optredens van Bigband Coevorden, het Coevorder Mannenkoor en Popkoor Sing & Swing. BLUES2 treedt tussendoor op.

Op zondag van 14.30 tot 16.30 uur treden BLUES2, Bigband Coevorden en het Coevorder Mannenkoor op.

Op zaterdag zingen het Coevorder Mannenkoor en daarna Sing & Swing bekende nummers waarin het naoorlogse optimisme tot uiting komt. Bigband Coevorden speelt swingende nummers van Glenn Miller, Count Basie en anderen. BLUESs2 speelt songs  uit de jaren 60, 70 en later. Als afsluiting zorgen alle deelnemers voor nog enkele bekende nostalgische liedjes, waaronder ‘We’ll meet again’.

Op zondagmiddag wordt het programma iets aangepast. BLUES2 neemt de plaats in van Sing & Swing en neemt het het publiek mee naar vroeger met evergreens en tophits. Het Coevorder Mannenkoor en Bigband Coevorden zorgen deze middag voor de muziek, die ook op zaterdag wordt gespeeld.

De concerten zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de medewerking van De Nieuwe Veste en een financiële bijdrage van de gemeente Coevorden.

Vanwege het bijzondere karakter van de concerten hebben 65-plussers op zondag gratis entree. Zij mogen één begeleider meenemen. Toegangskaarten à 5 euro, inclusief koffie/thee, zijn te koop in The ReadShop aan de Friesestraat 26 in Coevorden en bij drogisterij Dinja in winkelcentrum De Waag in Dalen.

Fotoarchief Esselien de Groot: BLUES2.