regio – Jonge boeren kunnen hun bedrijf verduurzamen met de Regeling Jonge Landbouwers. Deze regeling is voor de zesde achtereenvolgende keer opengesteld. De subsidieregeling staat open tot en met 12 februari.

Met deze subsidie hebben boeren tot en met de leeftijd van 40 jaar de mogelijkheid hun bedrijf op een toekomstbestendige manier in te richten. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak, voorzieningen voor weidegang of diervriendelijke vloeren.

Het geld is bestemd voor de aanschaf van modernere installaties en machines. Zo kunnen jonge boeren bijdragen aan de verbetering van het milieu, dierenwelzijn, de volksgezondheid, het landschap en de biodiversiteit.

Er is in totaal 600.000 euro beschikbaar. De helft komt uit Europese middelen (POP3), de andere helft wordt door de provincie Drenthe beschikbaar gesteld.

Gedeputeerde Henk Jumelet laat via de website van de provincie Drenthe weten: “Het kan voor jonge boeren lastig zijn om te investeren na een bedrijfsovername. Met deze regeling helpen we de jonge boer om die stap te zetten. Daarnaast werken we meteen aan onze ambitie voor een toekomstgerichte landbouw in Drenthe.”

Meer informatie staat op de speciale pagina op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier kan ook de subsidie worden aangevraagd.

Foto: screenshot filmpje.