Oosterhesselen – Jetta Klijnsma, Commissaris van de Koning in Drenthe, opent de vijftiende editie van het schildersfestival Montmartre Oosterhesselen. Zij geeft het startsein voor deze lustrumeditie op dinsdag 16 juli om 9.30 uur door de speciale Moulin Rouge van 6 meter hoog te openen.

De deelnemers aan Montmartre, bijna zeventig schilders -amateurs en professionals- zijn op dinsdag 16 en woensdag 17 juli van 9.30 tot 16.00 uur aan het werk op de Brink en rond het pittoreske veertiende-eeuwse kerkje. Daar is ook een overzichtstentoonstelling ingericht.

In de Moulin Rouge is een expositie te zien van zonnebloemschilderijen die door basisschoolleerlingen zijn gemaakt. Aan de expositie is een publieksprijs verbonden. Het Drentse Jeugdorkest komt deze vijftiende editie extra luister bijzetten. Zij geeft dinsdag rond 14.30 uur een concert voor de toren van het kerkje.

Sinds jaar en dag is Montmartre vaste stempelpost voor de Drentse Fiets4Daagse, waardoor de schilders zich twee dagen lang van publiek verzekerd weten. Maar ook vele anderen weten de weg naar het festival te vinden.

Meer informatie staat op de website van Montmartre Oosterhesselen.