Coevorden – Isis Klement en Yvar Neep, allebei actief bij TVC Coevorden, doen van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 oktober namens Nederland mee aan het Europees kampioenschap teamgym in Bakoe Azerbeidzjan. Zij komen er voor Nederland uit tijdens het Europees Kampioenschap Teamgym.

Isis is springster bij TVC. Zij behaalde het afgelopen jaar diverse prijzen. Zij werd Nederlands kampioen tijdens het NK individueel en werd opgenomen in het Nederlandse seniorenmixteam. Dit team bestaat uit zes heren en zes dames uit heel Nederland. Teamgym is een internationale discipline binnen de gymsport. Tijdens de wedstrijd worden drie onderdelen uitgevoerd: minitrampoline, tumbling en vloer. Hier laten ze een behoorlijke moeilijkheidsgraad zien in spectaculaire sprongen op het hoogste niveau.

Dit team heeft, met Yvar Neep in het begeleidingsteam, het afgelopen jaar keihard getraind. De trainingen vonden vrijwel ieder weekend plaats in Lunteren. Op donderdag 17 oktober is de halve finale en gaan ze alles geven om plaats te bemachtigen in de top zes tussen toplanden als Denemarken, IJsland en Portugal. Het doel is de finale op zaterdag 19 oktober te bereiken. Een aantal supporters is daarbij aanwezig.

Foto: eigen foto TVC. Isis staat op de foto als nummer 8.