Dalen – Esther Splinter is nu ruim een maand directeur van de scholengroep Dalen, bestaande uit de BWB-school in Dalen, de Markeschool in Wachtum en de Stidalschool in Dalerveen. Esther is zeer gedreven.

Luuk Bekel, Jurre Luttikhuis en Demi Berger, leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de BWB-school, stelden haar een aantal vragen. De drie leerlingen bedachten de vragen zelf.

Waarom heb je voor deze school gekozen?

“Het leek me leuk om directrice te zijn van meer scholen. Drie scholen vond ik wel een goed aantal, meer hoeft van mij niet. Het feit dat de scholen allemaal in een dorp staan vind ik erg leuk. Je hebt in een dorp vaak veel samenwerking met de dorpelingen die er wonen en dat spreekt me erg aan.”

Was je eerder ook al directrice?

“Ja, hiervoor was ik directrice van een aantal scholen in Apeldoorn. Ik kom uit een echte onderwijsfamilie, dus de mensen om mij heen keken er dan ook niet raar van op dat ik voor het onderwijs koos.”

Hoe vind je onze school tot nu toe?

“Ik vind het heel erg fijn hier. Het voelde allemaal als een warm welkom en dat was natuurlijk erg prettig. Het is altijd weer een uitdaging om aan iets nieuws te beginnen en ik heb het prima naar mijn zin. Ook bij de Stidalschool en Markeschool was de start fijn.”

Wil je ook nog iets veranderen op onze school? Zijn er bijvoorbeeld minpunten?

“Nee, tot nu toe zou ik niks willen veranderen. Ik vind het belangrijk dat je bewaart wat goed is. Dat wil niet zeggen dat je helemaal nooit iets moet veranderen, want je moet natuurlijk wel met de tijd meegaan. Tot dusver heb ik nog geen minpunten ontdekt. Ik vind dat er leuk en goed onderwijs gegeven wordt.”

Heb je nog doelen die je wilt behalen?

“Het eerste doel dat ik wil behalen, is dat ik iedereen goed leer kennen. Daarnaast wil ik erachter komen wat er precies allemaal gebeurt op school. Dat vind ik erg belangrijk. Ik ben daar al hard mee bezig, maar het kost best veel tijd om dat voor drie scholen goed in beeld te krijgen. Gelukkig ben ik al aardig op weg.”