Coevorden – Vanaf eind oktober gaan gemeenteraadsleden in Coevorden in gesprek met inwoners over klimaatverandering in het kader van ‘Raad op straat’. De centrale vraag is hoe we ons kunnen voorbereiden op extreme weersomstandigheden.

Aftrap met klimaatconferentie

De aftrap is op donderdag 22 oktober met een mini-klimaatconferentie. Weervrouw Helga van Leur werpt tijdens de conferentie haar blik op de situatie in de gemeente Coevorden. De conferentie wordt live uitgezonden vanuit De Fabriek, de tijdelijke locatie van Theater Hofpoort aan de Sint Jansstraat. Iedereen kan online meedoen.

Raadsakkoord

De democratie en het stemrecht dat we in Nederland hebben is een groot goed. Dat vinden ook de leden van de gemeenteraad in Coevorden. Maar hoe bereik je dat zoveel mogelijk inwoners gebruikmaken van hun stemrecht? Dat er vertrouwen is in de lokale politiek en dat inwoners bewust kiezen en zich ook op andere momenten betrokken voelen bij hun woon- en leefomgeving?

Om dat kracht bij te zetten presenteerde de gemeenteraad in Coevorden in 2018 het raadsakkoord ‘Samen levend’ met daarin drie onderwerpen waarover de raadsleden met inwoners in gesprek willen. Dat zijn lokale zeggenschap en betrokkenheid, bloeiend verenigingsleven en mensen in beweging en duurzaamheid. Werkgroepen, bestaande uit raadsleden, gingen met die onderwerpen aan de slag.

Langs wijken en dorpen

De raadswerkgroep ‘Duurzaamheid’ bezoekt tot volgend voorjaar wijken en dorpen in Coevorden om met inwoners in gesprek te gaan over de gevolgen van klimaatverandering. Raadslid Erik Bonkes is lid van die werkgroep: “In die gesprekken willen we ophalen wat er leeft en speelt en welke rol inwoners voor zichzelf zien. We willen ons daarbij vooral richten op de inwoners die binnen de bebouwde gebieden van de stad en de dorpen wonen en/of daar hun bedrijf gevestigd hebben.”

Programma conferentie

Tijdens de conferentie kijken de raadsleden, samen met weervrouw Helga van Leur en inwoners van de gemeente, naar hoe we ervoor staan in de gemeente Coevorden en welke uitdagingen met betrekking tot klimaatverandering ons te wachten staan.

Programma: 19.45-20.00 uur, inloop in theater; 20.00-20.10 uur, introductie discussiepanel door presentator Andries Ophof; 20.10-20.40 uur, ‘Laat u niet verrassen’ door Helga van Leur; 20.40-21.20 uur, paneldiscussie in de zaal en online; 21.20-21.30 uur, afsluiting.

Aanmelden

Aanmelden kan door de advertentie op de startpagina van deze website te klikken. Deelname is gratis.