Regio – Ook huurders kunnen in huis aan de slag met energiebesparing, zo meldt de provincie Drenthe. “Door bijvoorbeeld tochtband en radiatorfolie te plakken, besparen zij al snel 100 euro per jaar op hun energierekening.”

Aan inwoners met een sociale huurwoning worden de komende periode pakketjes uitgedeeld met tochtband en radiatorfolie. Huurders krijgen daarnaast ook een flyer-kraskaart waarop zij kunnen ontdekken hoeveel geld ze kunnen besparen met andere maatregelen. Bijvoorbeeld door korter te douchen, gloeilampen te gebruiken of de thermostaat lager te zetten.

Wie huurder is, maar geen pakketje heeft ontvangen, kan tochtband en radiatorfolie voor een paar euro bij de bouwmarkt halen. Op de website gewoonzodrenthe.nl/huurders is te zien hoe u dit kunt gebruiken in huis. Hier vindt u nog meer tips over energiebesparing. U kunt ook de @GewoonZoDrenthe volgen op Facebook of Instagram voor tips. De campagne ‘Drenthe op weg naar energieneutraal, Gewoon Zo’ van provincie Drenthe helpt Drenten om energie te besparen.