Coevorden – In Theater Hofpoort @De Fabriek vond zondagmiddag de presentatie van het nieuwe theaterseizoen plaats voor de sponsors en Vrienden van Theater Hofpoort. Er werd een inkijkje gegeven in het nieuwe seizoen, mede aan de hand van filmpjes en liveoptredens.

Voorzitter Brigitte Romani van Stichting Cultuurpodium Coevorden heette iedereen van harte welkom en toonde zich verheugd dat er weer theatervoorstellingen kunnen zijn en hoopte, dat iedereen zich geroepen voelt om weer naar het theater te gaan en te genieten.

Theaterdirecteur Saskia Kluwen presenteerde het nieuwe seizoen. Allereerst vestigde zij de aandacht op Maartje & Kine, die al eerder te gast waren. In een filmpje toonden de twee dames niet alleen over muzikaal talent, maar ook over veel humor te beschikken. De vaste bezoekers weten dit al. Zij komen op vrijdag 24 februari naar Coevorden met hun programma ‘Hoge noot’.

Comedypact opent seizoen

Het nieuwe seizoen wordt geopend met het Comedypact op vrijdag 30 september. Dan treden ‘De meiden van toen’ en Remy Evers op. ‘De meiden van toen’ gaven vanmiddag alvast een gewaardeerd voorproefje van hun show.

Damn Honey staat voor zaterdag 15 oktober op het programma met een try-out van ‘Zelf weten’. Deze voorstelling vindt plaats in de Regenboogweek in oktober.

Saskia Kluwen wees daarna graag op het concert van Julika Marijn op zondag 5 maart in de synagoge. Julika verzorgt het programma met als titel ‘In de schaduw van Rembrandt.

Ook bijzonder is Solo Stories met ‘Nu ik je zie’. Solo Stories was al vaker in het theater en zorgt altijd voor indrukwekkende voorstellingen. ‘Nu ik je zie’, te zien op 27 januari in Coevorden, is gebaseerd op het gelijknamige boek dat Merlijn Kamerling schreef over zijn verhouding tot zijn vader Antonie.

Esther Groenenberg verzorgt haar muziekprogramma ‘Uit het hoofd’ op vrijdag 25 november. Zondagmiddag liet Mira van der Lubbe enkele liedjes uit haar voorstelling ‘Nog altijd nog’ horen.

Cabaret

Cabaret is er ook komend theaterseizoen volop, Onder hen zijn Fouad Hassen, Jacob Spoelstra, Nathalie Baartman en Pieter Jouke.

Ierse/Schotse muziek

Er is wederom aandacht voor Schotse en Ierse muziek. The Kilkenny’s zijn van de partij, evenals The Lasses, Scrum en O’Dreams. De dames van The Lasses speelden een aantal nummers, die zeer werden gewaardeerd met eeen voorproefje van ‘Ziel van Schotland’.

Dans

Trots is Saskia, dat voor het eerst een dansvoorstelling naar Coevorden is gehaald. Op vrijdag 24 maart komt Holland Dance met Talent on the Move naar het theater.

Kindervoorstellingen

De kinderen zijn ook niet vergeten. Er zijn kindervoorstellingen als ‘Pim & Pom en de beestenbende’, ‘André het Astronautje ‘Muziek maken met Dirk Scheele’ en ‘Juffrouw Van Dale vertelt verhalen’.

Daarnaast werd nog even de aandacht gevestigd op ‘De Prins van Oranje’ van Dieuwertje Blok en Jeroen Kramer.

Op verhaal in Talens

Op donderdag 15 december is er een bijzondere avond in hotel-restaurant Talens. ‘Op verhaal’ is een avondvullend programma van diner en theater met als titel ‘Aan tafel met Charles Dickens’.

Na aandacht voor de voorstelling van Tjerk de Ridder werd de afsluiting van de middag verzorgd door Jeroens Clan met ‘Tere zieltjes’. De millennials worden in de voorstelling meedogenloos op de hak genomen en het verhaal over de moffenhoer kreeg een andere wending. Met hier en daar keiharde humor trekken de heren vast veel publiek getuige de reacties van vanmiddag.

Andere voorstellingen zijn er nog van Nina June in de synagoge, het Delft Fringe Festival, Niels van der Gulik (the story of Simon & Garfunkel), SYA (A Bright Starry Night), Debby Petter komt weer naar Coevorden met haar nieuwe programma ‘Niet te geloven’, Wouter Planteijdt, Tigre Blanco, Niels van der Gulik e.a. (Shaffy), Ocobar, Mooi Wark (staconcert), The Wieners en Canto Astinato in de Stadskerk.

Meer informatie over de voorstellingen staat op de website www.theaterhofpoort.nl.

Kaartverkoop

Kaarten kunnen online worden besteld. Elke vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur is de theaterkassa aan de Sint Jansstraat 4 geopend voor kaartverkoop en informatie. Het theater is telefonisch te bereiken op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur via 0524-820382.

Doe-Mee-Webwinkel

Wie een inkomen van rond het sociaal minimum heeft, kan gebruikmaken de Doe-Mee-Webwinkel. Theater Hofpoort behoort tot de partners van de webwinkel. Klik op deze link voor meer informatie.