Coevorden – Theater Hofpoort en de Coevorden Co-Helpers hebben de handen ineengeslagen en komen gezamenlijk met een talkshow. De eerste opnamen zijn woensdag 3 juni. Na montage van de filmbeelden zendt streekomroep ZO!34 de talkshow uit via de kabel en deelt dat op de sociale media.

“Wij wilden”, vertelt theaterdirecteur Saskia Kluwen, “al heel lang een talkshow. Gezien onze maatschappelijke rol doen we dat samen met de Coevorden Co-Helpers. Dit platform is actief in deze coronatijd om mensen de helpende hand te bieden.

De opnames vinden elke keer op een andere plek plaats. De eerste opnamen zijn in de ReadShop in Coevorden, omdat eigenaar Harm Jan Veenstra regelmatig te gast in met een boekentip. Onder leiding van Saskia Kluwen is er aandacht voor allerlei zaken in de gemeente.

In de eerste uitzending zijn de gasten Youri Vendrig en Patrick Ridderbos van Jongerenwerk Coevorden en de initiatiefnemers van Coevorden&Zo, de webwinkel voor de gemeente Coevorden.

De gesprekken worden afgewisseld met films, vlogs en rubrieken. Zo is Jet Wessel er met een knutselrubriek, bericht Sanne Hulsegge vanuit haar nieuwe moestuin, wordt een Co-Helper in het zonnetje gezet en besteedt Melissa Luisman van Stedelijk Museum Coevorden aandacht aan allerlei historische zaken met iedere keer een onderwerp vanuit de gemeente Coevorden.

Theater

Daarnaast wordt gewerkt aan een zomerprogrammering van Theater Hofpoort om in de buitenlucht activiteiten aan te bieden. Dat gebeurt in overleg met de gemeente.