Coevorden – Het belang van een goed en gezond ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Het kabinet overweegt zelfs om het ontbijt op school aan te bieden. Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken, ontbeten burgemeester Renze Bergsma en Erben Wennemars vanochtend samen met de leerlingen van groep 5 van de Paul Krugerschool uit Coevorden. Dat vond plaats in het kader van het Nationale Burgemeestersontbijt.

De schooldag begon anders dan anders voor alle leerlingen van de school. Zij kwamen allemaal bijeen in het speellokaal en werden er ontvangen door wethouder Joop Slomp en de bekende schaatser en sportcommentator Erben Wennemars uit Dalfsen. Hij is bovendien ambassadeur van de ‘Daily Mile’ en van gezonde voeding.

Daarbij werd bewegen benadrukt. Enkele kinderen mochten er wat vragen stellen. Zo kwam er de vraag hoeveel medailles Wennemars heeft gewonnen. Dat bleken er maar liefst 198 te zijn, hij werd acht keer wereldkampioen. Dat maakte behoorlijk indruk.

Groep 5 begon daarna aan de ‘Daily Mile’ naar het gemeentehuis. Om aan de 1600 meter te komen, werd een omweg gemaakt. Een deel ervan werd gerend. Burgemeester Renze Bergsma stond de kinderen, Erben Wennemars, de buurtsportcoaches en medewerkers van de gemeente op te wachten.

In de raadzaal was gezorgd voor een ontbijt. Echte Bakker Sieben leverde alle gezonde broodjes. Het ontbijt voldeed aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Er was volop gezond drinken. Tussendoor konden de kinderen vragen stellen aan burgemeester Renze Bergsma en Erben Wennemars. Het werd een gezellige ochtend.