Coevorden – Sinds vanmiddag is het officieel: Fletcher Hotels heeft de exploitatie van Kasteel Coevorden en hotel De Vlijt overgenomen. Daaraan werd een feestelijk tintje gegeven.

In het Kasteel was het een en al bedrijvigheid. In korte tijd zijn al veel werkzaamheden verzet. Burgemeester Renze Bergsma en wethouder Jeroen Huizing toonden hun waardering. “Fletcher staat bekend om de kennis, kunde en slagkracht”, aldus de burgemeester. “Alles wordt opgepoetst en we zijn dankbaar dat Fletcher het kasteel gaat exploiteren. Er zijn enorme kansen om het Kasteel tot één van de paradepaardjes van Fletcher te maken.” Hij liet zijn woorden vergezeld gaan met enkele cadeaus. Zo bood hij een Kasteel in chocola aan, gemaakt door Home Made Chocolate uit Coevorden, een boek over het kasteel en een boek over de historie van Coevorden en omgeving.

Ben de Ruijter, operationeel directeur van Fletcher Hotels, toonde zich verheugd over alle mooie woorden. “Na diverse publicaties heb ik heel veel reacties gehad. Ik werd net nog op straat aangenomen als ‘meneer Fletcher’. Ik voelde me meteen heel welkom. Bij Fletcher zit gastvrijheid in ons DNA.” De manager in Coevorden is vooralsnog Ruud van Lieshout, die al jarenlang ervaring heeft als manager op andere locaties van Fletcher.

Burgemeester Renze Bergsma knipte daarna een lint door onder het toeziend oog van De Ruijter en Van Lieshout, waarbij de fraaie sleutels van het Kasteel werden overgedragen. Hij wenste het complete team van Fletcher heel veel succes.

Familie Woldring

Het Gouvernement en De Vlijt zijn eigendom van Ben Woldring, de bekende internetondernemer, die al op zeer jonge leeftijd ondernemer werd. Woldring is directeur van de Bencom Group. Het Kasteel is eigendom van de gemeente. Daarvoor geldt een erfpachtrecht, in handen van Woldring. Ben Woldring werd vertegenwoordigd door zijn ouders, altijd zeer betrokken bij de activiteiten van hun zoon, die zeer verheugd waren over de komst van Fletcher naar Coevorden. “Er waren meer overnamekandidaten en we hebben alle moeite gedaan om een goede partner te vinden. Dat is Fletcher geworden en daar zijn we heel erg blij mee”, aldus Jan Woldring.

Veranderingen

De eerste veranderingen zijn meteen zicht- en merkbaar. Was bij de vorige exploitant het hotel op zondag en maandag gesloten: Fletcher is uiteraard iedere dag open. Voor het hotel zijn meteen nieuwe bedden en matrassen aangeschaft. De receptie in het Kasteel kreeg reeds een andere plek. Marcel Spaninks, overnamemanager bij Fletcher, gaf een korte rondleiding om diverse zaken toe te lichten.

“De keuken in het Gouverneurshuis wordt compleet vervangen, daarom worden de maaltijden de komende tijd in de kookstudio’s op de bovenetage bereid. Er is een menukaart, zoals die op de A-locaties van Fletcher wordt gehanteerd. In eerste instantie zal die kaart iets kleiner zijn vanwege de vernieuwingen in de keuken. Gemikt wordt ook op lokale gasten”, vertelde Spaninks.

“Verder worden bar en restaurant meer bij elkaar betrokken en zullen bij de inrichtingen ook nog veranderingen plaatsvinden.” Vanwege de veranderingen worden de diners tijdelijk in de kelder, een sfeervolle ruimte met gewelven, geserveerd. Het ontbijt voor de hotelgasten krijgt een plek in de Ridderzaal. Ook toonde Spaninks zich blij met het mooie terras met uitzicht op de Weeshuisweide.

De gasten zullen de komende tijd meer verbeteringen zien. Gehoopt wordt dat veel mensen de weg (weer) naar het Kasteel zullen vinden. De mensen van Fletcher willen binnenkort kennismaken met de buren. “Wij willen goede buren zijn”, besloot Spaninks.

Hoofdfoto: de overdracht van de sleutels.