Coevorden – Zo’n zeshonderd deelnemers doen al mee aan de Halloweentocht in en rond de Ballast op zaterdag 26 oktober. Er zijn nog een paar plekjes vrij. Aanmelden kan tot vrijdag 25 oktober via spookstratencoevorden@outlook.com en 06-53853800. Ook kinderen vanaf 8 jaar kunnen deelnemen mits zij worden begeleid.

Heel griezelig

“Het wordt weer heel griezelig in Coevorden”, zo belooft mede-organisator Annie Drogt. Er zijn ongeveer 125 griezels en er is medewerking van circa honderd vrijwilligers. Het belooft weer een heel spektakel te worden. De organisatie is in handen van bewoners van de Cornélie Huygensstraat en BSV De Ballast. Ook de scouting is weer van de partij. “Mooi is, dat we worden geholpen door diverse groepen. Zo komt er een groep uit De Krim en zijn er teams van onder andere Hailey Wessels van BeautifulWhite en van stratenmaker Arend Jan Benjamins. Ook Floortender is van de partij.”

Halloweenfair

Al voor het begin van de spooktocht start om 17.00 uur een halloweenfair op en rond het woonwagenkamp aan de Cornélie Huygensstraat. Deze fair duurt tot 24.00 uur is voor jong en oud. De mooist verklede kinderen krijgen een prijsje en de kinderen kunnen meedoen aan een letterspel.

Start

De halloweentocht begint om 18.55 uur met het vertrek van de eerste groep. Vervolgens start elke vijf minuten een groep. “Alles is prima geregeld”, aldus Annie Drogt, “we hebben toezichthouders en op diverse locaties zijn EHBO’ers aanwezig.”

Meer informatie staat op Facebook.