Regio – Op een aantal delen van de provinciale wegen N34, N381 en N391 is het levensgevaarlijk om in te halen. Inhalen is daar dan ook verboden, ook al ken je de weg goed of heb je het idee dat je de weg goed kunt overzien. Onder het motto ‘Kalm aan, vlot verder’ voert de provincie Drenthe campagne tegen gevaarlijk rijgedrag op deze wegen. Deze maand is de actie gericht op (gevaarlijk) inhaalgedrag. De provincie Drenthe roept op: “Haal alleen in waar dat mag en veilig kan.”

Tijdens de campagne krijgen weggebruikers concrete tips waar en hoe zij veilig kunnen inhalen. De middenstreep geeft duidelijkheid over waar je wel en waar je niet mag inhalen. Op de provinciale wegen zijn er drie varianten: 1. een onderbroken dubbele middenstreep: hier mag iedereen inhalen. 2. een doorgetrokken dubbele middenstreep: hier mag niemand inhalen; een doorgetrokken en onderbroken middenstreep: aan de kant waar de middenstreep onderbroken is, mag je inhalen. Het verkeer dat op de andere rijstrook rijdt, mag dit niet.

De campagneboodschap is zowel online als offline te zien, onder andere via mottoborden langs de N34, N381 en N391 en een actie via Facebook. Wil je meer weten over de campagne ‘Kalm aan, vlot verder’? Kijk dan op deze link.

Afbeelding: provincie Drenthe.