Coevorden – Als voorbereiding op het nieuwe seizoen hield Germanicus een toernooi waarin het team het opnam tegen Gramsbergen, CSVC en SVV’04. De wedstrijden vonden plaats op zaterdag 17, woensdag 21 en zaterdag 24 augustus. Gramsbergen ging er met de hoofdprijs vandaar tijdens dit Copa Compagnetoernooi, genoemd naar de sponsor van de prijzen, montagebedrijf Compagne.

Na twee overwinningen op CSVC en SVV’04 had Germanicus genoeg aan gelijkspel in de laatste wedstrijd tegen Gramsbergen. Op een gezellig druk sportpark De Pampert keek Germanicus al na tien seconden tegen een achterstand aan.

Gramsbergen speelde de bal vanaf de aftrap in de zestien van de Pampertbewoners. De verdediger van Germanicus wilde de bal terugkoppen op zijn doelman. Zijn kopbal belandde in de voeten van David Houtman en de aanvaller van Gramsbergen benutte deze kans ijskoud voor de 0-1. Na een rommelig kwartier nam Germanicus het initiatief. Met gevarieerd combinatiespel werden de Gramsbergers in de verdediging gedrukt. In de 35e minuut was er een grote kans voor de actieve Mike Doldersum, zijn schot met buitenkant rechts miste het doel rakelings.

In de 40ste minuut was er een vlijmscherpe counter van Gramsbergen, David Houtman klopte op snelheid zijn tegenstander en schoot beheerst de 0-2 binnen. Kain Hoogeveen kreeg pal voor rust nog een dot van een kans om de aansluitingstreffer te maken, maar zijn schot werd geblokt door de verdediger van Gramsbergen. Na rust kwam een beter Gramsbergen in het veld. In de 59ste scoorde David Houtman zijn derde doelpunt. In de slotfase bepaalde Stefan Kikkert de 1-3 eindstand.

Na afloop van het perfecte georganiseerde toernooi reikte Eddy Compagne de prijzen uit. Eindstand van de eerste editie van het Copa Compagnetoernooi: 1. Gramsbergen, 2. Germanicus, 3. CSVC, 4. SVV’04.