Coevorden – The ReadShop Coevorden geeft woensdag 28 april een feestelijk tintje aan de ‘heropening’ van de winkel. Helemaal dicht zat de winkel niet: er kon een afspraak voor winkelen worden gemaakt. Vanaf woensdag 9.00 uur kunnen klanten weer zonder afspraak de winkel bezoeken. Wel is er een maximum van zes klanten voor de boekhandel en is het dragen van een mondkapje verplicht. Kom alleen en bij klachten: blijf thuis.

Oud-Coevordenaar Geert Broeren verricht om 10.00 uur de opening. Hij is de auteur van de kinderfantasyreeks ‘De Ringen van Emander’. Vervolgens zal Broeren )voor zover het weer het toelaat) buiten voorlezen uit zijn favoriete klassieker ‘De Brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. Dit boek is het actieboek in de campagne ‘Geef een boek Cadeau’. Tot slot verstopt Broeren een aantal exemplaren van dit boek rond het Kasteel. Aanwijzingen worden via sociale media gedeeld worden met de hashtags #wehebbenjulliegemist #BriefvoordeKoning.

De campagne ‘Geef een boek Cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Wat zou het mooi zijn als ieder kind een eigen verzameling met de mooiste kinderboeken in zijn of haar kamer heeft staan. Zo krijgen boeken een vaste plaats in zijn of haar leven. Om die boekenkast te vullen, bundelen boekhandels en diverse partners ieder jaar hun krachten om in het voorjaar een jeugdboek en een prentenboek beschikbaar te stellen voor slechts 3,50 euro.