Coevorden – Voor het eerst sinds 2018 wordt weer de Grachtenloop gehouden. Vanwege hitte verviel de editie van 2019 en werd het evenement in 2020 en in juni van dit jaar afgelast vanwege corona.

Grachten-Ganzenloop

Nu wordt de Grachtenloop gehouden op zaterdag 6 november onder de naam Grachten-Ganzenloop. Daarvoor is samenwerking gezocht met de Stichting Ganzenmarkt en de activiteitencommissie van de Coevorder Handelsvereniging. De organisatie is in handen van Loopgroep CoDaC met medewerking van Rotaryclub Coevorden.

Andere vorm

Ditmaal is gekozen voor een andere vorm dan normaal gesproken het geval is. Het evenement krijgt een puur recreatief karakter hebben, dus zonder tijdswaarneming. Het maximumaantal deelnemers is 150. Nieuw is de mogelijkheid om 21 kilometer te wandelen of hard te lopen. Elke deelnemer ontvangt een speciale herinneringsmedaille. Deelname is dit keer gratis. De organisatie houdt zich aan de dan geldende maatregelen.

Alleen voorinschrijving

Alleen voorinschrijven is mogelijk. Dat kan tot en met donderdag 4 november via deze link op de website van de Coevorder Grachtenloop. Deelnemers krijgen hun startnummer na de coronacheck bij de registratiebalie op de Markt in Coevorden. Vergeet daarom niet uw identiteits- en coronabewijs in de vorm van een geldige QR-code (geprint of op uw mobiele telefoon) mee te nemen.

Programma

Het programma is als volgt: 8.00 uur, start wandeltocht 21 km; 9.00 uur, start 21 km recreatief hardlopen; 9.30 uur, start wandeltocht 10 km; 10.00 uur, start 10 km recreatief hardlopen; 10.30 uur, start wandeltocht 5 km; 11.00 uur, start 5 km recreatief hardlopen.

Foto: archieffoto Herman Woltersom.