Coevorden – In Museum Thijnhof is momenteel een expositie in het teken van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022 te zien. Een aantal leden van het Drents Schildersgenootschap toont tot en met september 2022 werk in het centrale gedeelte van het museum aan de Gasthuisstraat. Speciaal voor deze gelegenheid gaat het om kunstenaars uit de gemeente Coevorden: Saskia Dingelstad uit Dalen, Jowan Remmig uit Gees, Mieke Clement uit Gees, Wout Wachtmeester uit Dalerpeel, Herman Kolker uit Oosterhesselen en Marieke Geerlings uit Stieltjeskanaal.

Het museum kent geen vaste subsidie, maar kreeg voor deze expositie en de bijbehorende extra activiteiten bijdragen van de gemeente en de provincie. Het blijft niet bij deze expositie, want gedurende het culturele jaar worden activiteiten georganiseerd in de vorm van muziek, lezingen, meet & greets met kunstenaars en een workshop. Jongeren worden erbij betrokken via de CultClash van De Nieuwe Veste.

Verder is natuurlijk de vaste collectie van het museum te bewonderen en tot en met 28 november is er ook nog een expositie met werk van Annemarie de Groot en René Jansen.

Museum Thijnhof is geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Houd voor alle activiteiten de agenda van Museum Thijnhof in de gaten.