Coevorden – De gemeente waarschuwt voor oplichting. De vaccinaties van ouderen zijn gestart en sommige GGD’s krijgen signalen over oplichting. Zo zijn er mensen die zich voordoen als GGD-medewerker om thuis te komen vaccineren. Dat klopt niet: de GGD neemt geen contact op over vaccinaties en vaccineert niet aan huis.

Bij het Test- en Vaccinatiecentrum in Assen vaccineert GGD Drenthe nu ook thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar. Eenzelfde centrum opent op 15 februari in Emmen. Wie tussen de 85 en 90 jaar is, krijgt een uitnodigingsbrief van het RIVM. Hierin staat hoe een afspraak kan worden gemaakt. Ouderen vanaf 90 jaar krijgen u een uitnodiging via de huisarts. De huisarts bepaalt wie gevaccineerd kan worden bij de GGD. De 90-plussers die niet mobiel zijn, worden door de huisarts gevaccineerd. Bewoners van een zorginstelling worden op de instelling gevaccineerd en krijgen daarvoor een uitnodiging van het zorgcentrum.

De GGD komt nooit onaangekondigd aan de deur. De testen en vaccinaties van de GGD zijn gratis. De GGD vraagt nooit om financiële gegevens. Een BSN-nummer wordt alleen gevraagd wanneer u ons belt (nooit als de GGD belt). De GGD is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 0592-306300.