Coevorden/regio – Bij één persoon in de gemeente Coevorden is de afgelopen dag besmetting met het coronavirus vastgesteld. Daarmee komt het totaalaantal in de gemeente op twaalf.

“Dit overzicht”, zo laat de GGD via de website weten, “betreft alleen de vastgestelde besmettingen in Drenthe. Dit geeft mogelijk een onvolledig beeld, omdat alleen een beperkte groep nog getest wordt. Dit zijn vooral mensen uit kwetsbare groepen. Deze mensen kunnen getest worden als het voor de juiste behandeling belangrijk is om zeker te weten of ze wel of geen COVID-19 hebben. Het algemene advies voor mensen die ziek zijn is: blijf thuis totdat u minstens 24 uur geen klachten meer heeft; Houd afstand tot andere mensen; worden uw klachten erger en heeft u meer dan 38 graden koorts? Bel dan de huisarts.”

Op dit moment zijn in Drenthe 24 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Naast Coevorden is dat het geval in: gemeente Assen, 1; gemeente Tynaarlo, 3; gemeente De Wolden, 1; gemeente Noordenveld, 1; gemeente Hoogeveen, 3; gemeente Emmen: 3.

Het is belangrijk dat iedereen de landelijke maatregelen opvolgt. Kijk op rijksoverheid.nl/coronavirus voor meer informatie of bel 0800-1351.