Regio – De GGD Drenthe krijgt veel telefoontjes van zorgmedewerkers die graag getest willen worden op het coronavirus. Maandagmiddag ging de teststraat in Assen open.

“We begrijpen dat iedereen graag zo snel mogelijk een afspraak wil. We vragen uw begrip voor de situatie. Er zijn deze week volop mogelijkheden om te worden getest. Komt u er niet meteen door, probeer het dan op een later tijdstip nog eens. We zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot tot 18.00 uur telefonisch bereikbaar.” Het telefoonnummer is 0592-306300.

Op deze pagina op de website van GGD Drenthe staat een lijst van de zorgmedewerkers, die in aanmerking komen voor een test. Altijd moet een afspraak worden gemaakt om de test te ondergaan.

Geen zorgmedewerker?

Voor degenen, die behoren tot de zorgmedewerkers, gelden de maatregelen die voor iedereen in Nederland gelden: blijf zoveel mogelijk thuis. Wie last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn en hoesten of verhoging moet thuisblijven. Als één of meer personen in het huishouden ernstige klachten heeft/hebben, zoals koorts en/of benauwdheid, dan moet het hele huishouden thuisblijven. De gezinsleden zonder klachten mogen noodzakelijke boodschappen doen. Blijf thuis tot alle gezinsleden 24 uur klachtenvrij zijn.

Lees ook:

GGD Drenthe breidt testcapaciteit uit