Coevorden – De buitenexpositie Femicide (moord op vrouwen) is woensdagmiddag geopend. De expositie is tot en met dinsdag 8 oktober te zien bij het station aan de zijde van de Parallelweg. De expositie van de Stichting Open Mind vertelt verhalen van twaalf vrouwen die door hun (ex-)partner zijn omgebracht.

De opening werd verricht door burgemeester Renze Bergsma en Marian Stoppelenburg. Haar 30-jarige dochter Sandra werd op 5 mei van dit jaar vermoord door haar partner. “Geweld hoort nergens thuis”, aldus de burgemeester. “Ik hoop dat we hier elkaar nog meer achter gaan staan en dat veel mensen een kijkje nemen bij de expositie.”

De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ en sluit aan bij ‘Orange the World’. Dit is een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De gemeente Coevorden maakt zich hier ook hard voor en wil op een zichtbare manier aandacht vragen voor dit onderwerp. Op ieder bord van de expositie staat informatie en een QR-code naar landelijke en lokale hulp.

Aandacht in bibliotheek

In de bibliotheek staat tot en met woensdag 30 oktober een thematafel over het onderwerp femicide. Op donderdag 24 oktober geeft Rob Stoker een lezing over zijn boek ’30 messteken’ in de bibliotheek in Coevorden. In de regenboogweek komt Lale Gül naar Coevorden en tijdens de campagne van Orange the World zijn er twee theatervoorstellingen in theater Hofpoort: vrijdag 22 november, Elke Vierveijzer met ‘Drift’ en vrijdag 29 november, Judy Lijdsman met ‘You are too cute te be an astronaut’.