Noord-Sleen – Teamleider Nicole Piening van Bosbad Noord-Sleen krijgt maandag 30 augustus, bij de start van de Gezonde Zwem4daagse de Fit Topprestatiebadge Voeding. Bosbad Noord-Sleen verdient als eerste sportorganisatie in Drenthe deze erkenning omdat zij in de kiosk het gezondere aanbod op een aantrekkelijke manier presenteert, beleid heeft opgesteld voor gezonder eten en drinken en ze daarover goed communiceert.

Sportwethouder Joop Brink geeft het startschot voor de Gezonde Zwem4daagse. De badge wordt uitgereikt door Wineke Holtrop van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en wethouder Brink. De badge is aan Bosbad Noord-Sleen toegewezen, omdat mooie stappen zijn gezet binnen de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum. ‘Mooi om te zien en te ervaren hoe jullie je allemaal enthousiast hebben ingezet voor de gezondere sportomgeving! Daarmee zijn jullie een positief voorbeeld voor andere zwembaden”, aldus Wineke Holtrop. Wethouder Joop Brink hoopt dat andere sportaccommodaties in de gemeente volgen: “In Noord-Sleen geven jullie het goede voorbeeld. Met hulp van de buurtsportcoaches is er ook voor andere accommodaties en verenigingen veel mogelijk!”

Subsidieregeling

De Gezonde Zwem4daagse is mede mogelijk door subsidie uit de regeling ‘Gezond in Coevorden’. Nicole Piening: “Wij zijn aangesloten bij het Sport- en Preventieakkoord van de gemeente, waardoor we aanspraak op subsidie konden maken. Vanuit het akkoord kwamen we via de coördinator van de buurtsportcoaches, Youri Vendrig, in aanraking met Wineke Holtrop. Zij heeft ons uitgedaagd om voor de Topprestatiebadge aan de slag te gaan. Dat hebben we gedaan omdat we het belangrijk vinden dat de mensen die komen zwemmen zich in een gezonde omgeving kunnen bewegen. Een omgeving waar je ook de keuze hebt voor lekker en gezond eten en drinken, waar rekening wordt gehouden met kinderen met betrekking tot roken en waar een aanbod is voor jong en oud om naast recreatief zwemmen en deel te nemen aan zwemactiviteiten.”

Gezondere jeugd

Team:Fit is de werkwijze waarmee JOGG zich sterk maakt voor een gezondere sportomgeving. Zij maken het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Bij sportevenementen gaan zij voor een gezonder voedingsaanbod en gezondere sportsponsoring. Binnen Team:Fit wordt samengewerkt met onder andere NOC*NSF, sportbonden, verenigingen en gemeenten.

Zie ook:

Gezonde Zwem4Daagse in Bosbad Noord-Sleen