Coevorden –  Germanicus heeft vanmiddag in een matige wedstrijd, waarbij de doelpunten veel vergoedden, met 4-3 gewonnen van Drachten. Hierdoor gaan de Germanen door in het bekervoetbal. Germanicus zit nu bij de laatste zestien clubs in het bekervoetbal van district Noord.

Trainer Jan Wielink kon niet beschikken over Kain Hoogeveen en Roelof van Dijk. Dion Jongbloed en Mahad Abdi konden na langdurige blessures weer hun opwachting maken in de basis. Drachten, de koploper in de derde klasse, won in de vorige bekerronde van tweedeklasser Heerenveen.

De gasten uit Drachten namen in de achtste minuut de voorsprong na een mooie actie van Martijn Mozes, hij omspeelde doelman Loyd Kuiper en schoot vanuit een moeilijke hoek de 0-1 binnen. In de 14de minuut was er een prima voorzet van Mahad Abdi op Nance Hoogeveen. De spits van de Germanen schoot de bal vanaf 20 meter buiten bereik van de keeper van Drachten in het doel voor de 1-1. In de 20ste minuut kon de geblesseerde Mahad Abdi niet verder en werd vervangen door Randy Eikens. Voor rust waren er nog een paar kleine kansen voor de Germanen.

Meteen na rust kreeg Drachten een grote kans. Met een uiterste inspanning kon keeper Loyd Kuiper de bal in een scrimmage voor het doel pal voor de doellijn oppakken. In de 50ste minuut was er een mooie aanval over de linkerkant, Nance Hoogeveen speelde Jarne Pol vrij en zijn voorzet wordt door Jessie Rotmensen in het doel gewerkt voor de 2-1. Zeven minuten deed Germanicus een aanval over de rechterkant, de voorzet van Robin Barelds werd nog geblokt door de verdediging van Drachten. De alerte Stan Meijerink pikte de bal op en zijn voorzet werd door Jessie Rotmensen in het doel gewerkt voor de 3-1. Vanaf de aftrap werd meteen de 3-2 gescoord, spits Jordy van Nispen kon bij de tweede paal de bal in het doel koppen.

In de 65ste minuut werd het 4-2 voor Germanicus, Stan Meijerink legde de bal panklaar voor Jessie Rotmensen, de linkerspits maakte zijn derde doelpunt van de middag, een hattrick! De Friezen gaven zich nog niet gewonnen, in de 77ste minuut belandde een kopbal op de paal. In de 86ste minuut kwam de aansluitingstreffer, Mark Bijma pikte een terugspeelbal op en schoot beheerst de 4-3 binnen. Na zes minuten blessuretijd floot scheidsrechter Demir Guberinic voor het einde van wedstrijd.

Germanicus kan zich nu opmaken voor het Protos Weeringtoernooi. Germanicus speelt de eerste ronde op zaterdag 23 december in de Drostenhal.