Dalen/Coevorden – Germanicus heeft verzuimd om drie punten mee te nemen uit Dalen. Ondanks dat Germanicus na dertig minuten met tien man kwam te staan na een oliedomme rode kaart van Nance Hoogeveen kreeg het legio kansen om de overwinning te behalen.

Trainer Jan Wielink kon in deze derby weer beschikken over Robin Barelds en Jarne Pol. Germanicus startte prima, het middenveld met Roelof van Dijk, Jay van de Wetering en Kain Hoogeveen combineerde er lustig op los en drukte de Dalenaren continu in de verdediging. In de vierde minuut kwam de eerste kans voor Roelof van Dijk, zijn slappe schot was een prooi voor de uitstekende keeper Kevin Borgman van Dalen.

In de zevende minuut was er een kans voor Dalen, die voorzet werd weggewerkt door de verdediging van Germanicus; vanuit de tweede lijn ging het schot over het doel van de Germanen. In de negende minuut werd een glaszuiver doelpunt van Stan Meijerink Germanicus ontnomen. Zijn inzet was minimaal 40 centimeter over de doellijn, helaas stond de goed leidende scheidsrechter Martijn Gerbrandy te ver van de situatie om het te beoordelen.

De assistent scheidsrechter van Dalen -jammer dat in dit soort wedstrijden geen neutrale grensrechters worden aangesteld door de KNVB- deed alsof zijn neus bloedde.  Twee minuten later kreeg de actieve Jessie Rotmensen een kans, maar zijn inzet werd gestopt door de keeper. Rond de 20e minuut kregen Stan Meijerink en Jessie Rotmensen kansen, beide keren kwam de keeper van Dalen als winnaar uit de strijd. Dalen voetbalde simpel en zo snel mogelijk de bal van achteruit op spits Tijmen Venhorst in de hoop dat die de bal kon doorkoppen naar een collega-spits. Er was in de 25ste minuut een grote kans voor Dalen, een te korte terugkopbal van een verdediger van Germanicus werd onderschept door een van de spitsen van Dalen. Keeper Mendes van Germanicus kon redding brengen.

In de 30e minuut kreeg Nance Hoogeveen terecht een rode kaart, hij maakte een totaal onnodige zwaai naar zijn verdediger. Ook met een man meer bleef Dalen volharden in kick en rush voetbal, lange ballen van achteruit en gevaarlijke ingooien van Martijn Koelink. In de 33e minuut was er een open kans voor Roelof van Dijk. Kain Hoogeveen zette na een mooie actie aan de linkerkant Roelof van Dijk vrij bij de tweede paal. Met een geweldige reflex redde keeper Borgman de situatie, in de rebound schoot Roelof van Dijk de bal op de lat. Pal voor rust zorgde Stan Meijerink voor een mooie actie. Hij omspeelde twee verdedigers, zijn schot in de uiterste hoek werd echter gestopt door keeper Borgman.

In de tweede helft was er hetzelfde spelbeeld. Germanicus zocht met combinatievoetbal het doel op van Dalen, de Dalenaren bleven de lange bal hanteren, Dalen creëerde geen enkele kans in de tweede helft, keeper Mendes had een rustige avond. In de 61e minuut kwam het eerste opwindende moment van de tweede helft, linkerwingback Jessie Rotmensen snelde zijn tegenstander voorbij en zijn voorzet werd ingeschoten door Kain Hoogeveen. Keeper Borgman verwerkte de bal tot corner. Twee minuten later had Jessie Rotmensen de 0-1 op de schoen, maar hij miste de voorzet van Robin Barelds op een haar.

In de 73e minuut kreeg Robin Barelds een grote kans, helaas schoot hij vanaf 4 meter voor het doel de bal via de lat over. In de 79e minuut werd Robin Barelds vrijgespeeld aan de rechterkant, zijn inzet belandde in het zijnet. In de 86e minuut werd de moegestreden Stan Meijerink vervangen door Duca Streuer. Na vier minuten blessuretijd floot scheidsrechter Sijbrandy voor het einde van de wedstrijd. Ondanks prima spel van Germanicus verspeelde het dure punten om de tweede plaats in de competitie, die recht geeft op de nacompetitie voor promotie.

Volgende week speelt Germanicus thuis tegen Zuidwolde, de wedstrijd op De Pampert begint om 14.30 uur.