Coevorden – Een matig spelend Germanicus heeft tegen het onderaanstaande Zuidwolde niet kunnen scoren. De tweede plaats in de competitie, die recht geeft op nacompetitie voor promotie, wordt nu een moeilijk verhaal. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft Germanicus nu drie punten minder dan het op de tweede plaats staande De Tukkers.

Trainer Jan Wielink kon geen beroep doen op de gebroeders Hoogeveen, zij waren allebei geschorst, en de geblesseerde Erwin Moddejongen en Stefan Kikkert.

In de 10e minuut was er een mooie aanval aan de rechterkant van het veld. De voorzet van Robin Barelds werd helaas door Jessie Rotmensen op de paal geschoten. In de 19e minuut kreeg Zuidwolde een grote kans. Na slecht ingrijpen van de defensie van Germanicus kon spits Romme Koen van de gasten vrij doorlopen op het doel van Germanicus, maar keeper Mendes redde de inzet. Vijf minuten later kon Mahad Abdi voor de Pampertbewoners vrij aanleggen vanaf 5 meter, zijn schot ging luttele centimeters naast.

In de 33e minuut had Jessie Rotmensen een vrije schotkans. Zijn inzet ging recht op de keeper af. In de laatste minuut voor rust belandde een kopbal van de gasten op de paal.

Na rust, met Duca Streuer voor de geblesseerde Devon Smit, werd het spel er niet beter op. Behoudens tussen de 60e en 65e minuut van de wedstrijd toen er drie grote kansen voor Germanicus waren.

Roelof van Dijk schoot vanaf 4 meter in het luchtledige. Stan Meijerink kwam vrij voor de keeper van Zuidwolde, maar die redde. Jessie Rotmensen passeerde aan de linkerkant twee verdedigers, ook zijn schot was een prooi voor de keeper van Zuidwolde. In de 66e minuut werd de geblesseerde Duca Streuer vervangen door debutant Gregorie Willems.

Hierna hobbelde de wedstrijd naar het einde zonder noemenswaardige kansen. Germanicus heeft in de laatste negen wedstrijden in slechts één wedstrijd gescoord. Germanicus speelt komende vrijdagavond 26 april uit bij SC Erica, de wedstrijd in Erica begint om 19.30 uur.