Coevorden – Het Alzheimercafé Coevorden houdt woensdag 12 april weer een bijeenkomst in De Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat 1. Het thema staat in het teken van het werk van de verpleegkundige geriatrie.

Deze verpleegkundige heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor ouderen en richt zich op de diagnostiek en behandeling van oudere mensen met ingewikkelde ziekteproblemen. Zoals ziektebeelden die veroorzaakt worden door veroudering of die sterk door veroudering beïnvloed worden. Daarbij wordt niet gekeken naar een probleem, maar naar de gehele mens.

Mevrouw Annet Bakker is als verpleegkundige geriatrie werkzaam bij de Saxenburgh Groep. Zij vertelt tijdens de bijeenkomst uitgebreid over haar werkzaamheden en met wie ze samenwerkt.

Het Alzheimercafé is een veilige en gezellige plaats voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Vanaf 19.00 uur is de ontvangst met koffie of thee. Het programma duurt van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.