Coevorden – De gemeente Coevorden neemt de leegstaande ruimte in Hof van Coevorden in gebruik en gaat dat deel dus niet meer verhuren. Eerder huurde de ABN-AMRO dit deel van Hof van Coevorden. De ruimte krijgt de functie van spreekkamers en er kunnen trainingen worden gegeven. Ook kleinere bijeenkomsten kunnen er plaatsvinden.

In 2008, ruimschoots voor de oplevering van Hof van Coevorden, ging de gemeenteraad van Coevorden akkoord met de vestiging van ABN-AMRO in Hof van Coevorden. Het pand, dat daarvoor op die plek stond, werd door de gemeente gekocht voor 1,1 miljoen euro.

In 2008, zo werd besloten, werd de bank door een extra krediet van 2,6 miljoen euro in het nieuwe gemeentehuis ondergebracht. Dat besluit ging niet zonder slag of stoot, want er werd langdurig over vergaderd. Volgens de krappe meerderheid in de raad zou die extra investering dubbel en dwars worden terugverdiend door een huurprijs van -in die tijd- 60.000 euro per jaar. De tegenstanders wilden het dubbele ervan. Ook CQ, inmiddels failliet, kreeg een plek in Hof van Coevorden. Daar is nu Cultuurhuis Coevorden gevestigd.