Coevorden – De gemeente Coevorden houdt zaterdag 2 september een culturele dagtocht per bus naar Nordhorn. De dagtocht is één van de activiteiten ter viering van het zestigjarig bestaan van de Stedenband Coevorden-Nordhorn. Deelname kost 10 euro per persoon, kinderen/jongeren tot 16 jaar mogen gratis mee.

De bus vertrekt op 2 september om 10.00 uur uit het centrum van Coevorden. Rond 11.00 uur is de aankomst bij Kulturzentrum Alte Weberei in Nordhorn. Daar worden de bezoekers ontvangen door burgemeester Thomas Berling van Samtgemeinde Nordhorn en Achim Haming van het stedenbandcomité.

Alte Weberei en Museumfabrik

Aansluitend kan een bezoek worden gebracht aan de Museumfabrik (entree inbegrepen). Snorrende spinmachines en klepperende weefgetouwen, geluiden van de voormalige textielstad, zijn daar nog steeds te horen. Voormalige textielwerkers laten aan historische, draaiende textielmachines het volledige productieproces van de katoenverwerking tot aan het weven van een stof zien.

Straßenkulturfest

De binnenstad van Nordhorn ligt op circa twee minuten lopen vanaf de Museumfabrik. Daar begint om 13.00 uur het Straßenkulturfest, dat elk jaar wordt gehouden. Een spektakel met acrobatiek, straattheater, magie, slapstick, clowns en nog veel meer!

Om 17.00 uur vertrekt de bus weer uit Nordhorn, de terugkeer in Coevorden is rond 18.00 uur.

Lunch/rondvaart voor eigen rekening

De lunch is niet bij de reis inbegrepen. Het is mogelijk om ‘s middags een rondvaart te maken over de Vecht of een bezoek te brengen aan de Städtische Galerie.

Aanmelden

Aanmelden voor de dagtocht kan tot 25 augustus. Stuur daarvoor een e-mail naar bedrijven@coevorden.nl. Na aanmelding krijgen de deelnemers een bevestigingsmail met daarin de betaalgegevens en de opstaplocatie.

Stedenband

Op 23 april 1963 sloten de gemeenten Nordhorn en Coevorden een overeenkomst om de vriendschappelijke banden aan te halen en te verdiepen. De directe aanleiding daarvoor was de opening van de nieuwe weg tussen Coevorden, Esschebrügge en Vorwald, de Bundesstrasse 403 oftewel Coevorder Dam.

Foto: In april bezocht een Nordhorner delegatie Coevorden. Op de foto burgemeester Renze Bergsma van Coevorden, burgemeester Thomas Berling van Samtgemeinde Nordhorn en Achim Haming van het stedenbandcomité.