Gees – Er wordt hard gewerkt voor Wintersfeer in Gees op de deel van de Thor-Heste in Gees. Saskia Kuiper, Anneke Doornbos, Jannie ten Wolde, Carla Hidding en Ronald Kuiper zijn er vaak te vinden om handgeschilderde borden te maken voor alle circa honderd deelnemers. De borden zijn kleurrijk en zorgen voor een sfeervolle aanblik.

Wintersfeer in Gees -de zevende editie alweer- wordt gehouden op vrijdag 29 en zaterdag 30 november, op beide dagen van 15.00 tot 21.00 uur. Natuurlijk is weer gezorgd voor een verrassend programma met elk jaar nieuwe onderdelen.

De opening vindt plaats op vrijdag 29 november om 14.30 uur, dan maakt Gerard Hegen met zijn boerhoorn kenbaar, dat het evenement is geopend.

Het evenement kenmerkt zich door kunst, natuur, cultuur, muziek, proeverijen, demonstraties en verkoop van allerlei producten als sieraden, brocante, kleding en streekproducten. Het is dan ook geen braderie.

Veel nieuwe deelnemers

De route -sfeervol verlicht- is wederom gewijzigd en loopt nu vanaf ijssalon Talenti via de Oude Steeg en de Dorpsstraat. De route heeft een lengte van ongeveer 3 kilometer. “Ik denk”, vertelt Gea van Herksen, die de pr verzorgt, “dat meer dan de helft nieuwe deelnemers zijn. Ook zijn er meer locaties, vorig jaar waren dat er 41 en we hebben er nu maar liefst 53.” Op die locaties zijn al die circa honderd deelnemers te vinden.

Muziek

Naast al die bijzondere locaties in wintersfeer in schuren en op delen is er volop muziek. Zo komen popkoor Blend uit Assen en het Groot Gieters Popkoor. Percussiegroep Klabats is er vrijdag en The Swingmasters zijn er op zaterdag. Bovendien spelen de accordeonisten Geert Engbers en Jurgen Nijenbanning in het oude café van Lanting aan de Dorpsstraat. Daarnaast is er aan de Oude Steeg klezmermuziek.

Nog veel meer

Op zaterdag geeft de Nederlands kampioen woodcarving demonstraties. Ezelopvang Zwinderen is present en ook zijn alpaca’s te bewonderen. Verder worden ambachten getoond en zijn oude motoren en legervoertuigen te zien.

Gratis

De entree, het parkeren en de programmaboekjes zijn geheel gratis. Verkeersregelaars geven aan waar geparkeerd kan worden. Het dorp is afgesloten behalve voor het openbaar vervoer. Voor mindervaliden is een speciale parkeerplaats beschikbaar. Voor degenen, die minder goed ter been zijn, rijden huifkarren door het dorp. Bij goed weer rijdt er bovendien een arrenslee met paarden.

Via Facebook zijn er allerlei like- en deelacties. Bovendien is de website geheel vernieuwd. Daarop staan alle deelnemers, het complete programma en nog veel meer. Ook is er het programmaboekje met de route te downloaden.