Emmen/regio – Deze week kregen maar liefst 1194 kinderen in heel Drenthe en daarbuiten onverwachts bezoek van een vrijwilliger van Stichting FC Emmen Naoberschap. Deze kinderen krijgen normaal gesproken geen cadeau bij de feestdagen, maar nu dus wel. Zo werd de actie ‘Geen kind zonder cadeau’ afgesloten met een heleboel blije kinderen! Ook kinderen in Coevorden werden verrast.

Honderden mensen hebben in december cadeautjes naar het stadion gebracht of online een bedrag gedoneerd voor een cadeautje. De gedragen wedstrijdshirts van de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht werden geveild om geld binnen te halen voor cadeautjes.

Die cadeautjes zijn deze week allemaal bezorgd bij de kinderen die in beeld waren bij organisaties als Stichting Leergeld, het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe en de Voedselbank. Het was ook voor iedereen mogelijk om online de gegevens van een kind door te geven.

“Wij willen iedereen die een cadeautje heeft gebracht of opgestuurd, alle donateurs en de sponsoren Oldenburger|Fritom, TuinDeco, Fuhler Loon & Verhuur en Pro Elektro ontzettend bedanken. De actie leverde een onbetaalbare glimlach op bij veel kinderen!”, aldus een dankbare Stichting FC Emmen Naoberschap.