Aalden – Folk veur Volk in Oud-Aalden nadert met rasse schreden: op zaterdag 18 juni vindt het festival met een prachtige line-up plaats. Het festivalterrein, Hof van Schepers, is geopend vanaf 16.00 uur.

In de middaguren is er zowel muziek als een leuk kinderprogramma. Onder deskundige begeleiding kunnen jong en ouder bouwen aan een waar kunstwerk van bamboe. LOL is vanaf 16.00 uur aanwezig met een superleuk kinderprogramma.

Op het podium treedt als eerste band Devil in the Kitchen op. De muziek is diepgeworteld in de Ierse/Schotse traditie. Devil in the Kitchen is een muzikale folkervaring die gepassioneerd, humoristisch en vermakelijk is.

Hierna is het podium voor Jack Bottleneck & band. Met een veelzijdig repertoire slagen Jack Bottleneck & band er telkens weer in het publiek te raken, te prikkelen, te verwonderen en te charmeren. De nummers zeggen veel over z’n leven.

De volgende band is The Small Time Crooks, een old-timey skiffle band met een ruig karakter. Hot, hip, swingy ragtime elementen gaan gepaard met tin pan alley en een aardige portie in whisky verdronken bluegrass zijn tekenend voor hun muziek.

Aansluitend treedt Sunfire op. Deze western-folkband speelt een unieke mix van folk, americana, roots, rock en bluegrass. Rauwe vocals, boeiende verhalen en onweerstaanbare ritmes en melodieën op viool, gitaar, banjo, bas en drums zijn de kenmerken.

Nevermind Nessie is de stevige afsluiter. De op folk geïnspireerde punkrock zorgt gegarandeerd voor een goed gevulde danswei. Gedreven door folkdeuntjes op fluit, accordeon en viool en ondersteund door een ijzersterke punkrockritmesectie, zijn de bandleden een perfecte match.

De band Folkyah speelt tussen de optredens door midden het publiek. De zeskoppige band heeft een repertoire van (bekende) poprockliedjes van onder andere Steve Earl, Bob Dylan, Steve ‘n Seagul, The Mahones, Mumford & Sons, Bruce Springsteen en Johnny Cash in een folkjasje, afgewisseld met traditionele Ierse muziek.

Veurvercoop

De veurvercoop vindt plaats bij de plaatselijke Coop in Aalden (12,50 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen). De prijzen aan de kassa op de dag zelf zijn respectievelijk 17,50 en 5 euro).

Naoberkaart

Dit jaar is er eenmalig de Naoberkaart. De organisatie van Folk Veur Volk wil nieuwe inwoners graag laten kennismaken met het festival. Bezoekers kunnen hun nieuwe buren voor half geld meenemen naar het festival. Je kunt de naoberkaart voor je buur aan de kassa kopen samen met een entreebewijs voor de normale prijs. Enige voorwaarde is dat jullie wel samen voor 18.00 uur op het festivalterrein moeten zijn en op enigerlei wijze kunnen aantonen dat je buren bent of bent geweest!!!

Het laatste nieuws staat steeds op de website, Facebook en Instagram.