Coevorden – Bluesband Flavium mocht na het concert in oktober 2017 nog best eens terugkomen. En dat is het geval: zondagmiddag 12 januari staat de band, geworteld in Apeldoorn, weer in Theater Hofpoort met 50 Years of Bluespower.

Wie erbij wil zijn, moet snel zijn. Er zijn namelijk al heel wat kaarten verkocht.

Leadzanger Bert Vrieling uit Zwolle is geboren en getogen in Coevorden. Tijdens het vorige concert deelde hij diverse jeugdherinneringen. Hij is geboren in de Goeman Borgesiusstraat en woonde daarna aan de Wethouder Donkerstraat. Zijn opa was bakker in de coöperatie in de Eendrachtstraat en oom Karel van Rein was rijschoolhouder.

Vrieling is sinds ongeveer vijf jaar verbonden aan de band, die al sinds 1969 bestaat. Het debuut was in 1975 met het album ‘Bad Luck’. Gitarist Anne Geert Bonder en basgitarist Erik Bagchus zijn de oudgedienden van de band. Bonder stond aan de wieg van Flavium, Erik Bagchus speelt al sinds 1974 bij de band. Naast Bonder, Bagchus en Vrieling bestaat de band uit Willem Swikker en sinds kort Bouke van Olst. De bekendste nummers zijn ‘Nightlife’ en ‘Nobody knows you when you’re down and out’.

In de loop der jaren zorgde Flavium voor heel wat elpees, singles en cd’s af en trad de band op met onder andere Brainbox en Kaz Lux. De bezetting veranderde regelmatig; zo was Hans la Faille (ex-Cuby) ook een tijdje bandlid.

Het concert begint om 15.00 uur. Een toegangskaart kost 19,50 euro, inclusief een consumptie. Kaarten zijn online (1 euro bespreekkosten) te bestellen en zijn te koop in The ReadShop aan de Friesestraat 26. Als er nog kaarten voor een voorstelling beschikbaar zijn, zijn die aan de theaterkassa te koop. De kassa is vanaf een uur voor de voorstelling geopend.

Highway

The Highway Gang is support act en treedt vanaf 17.00 uur op in De Heeren van Coevorden.

Foto’s: Esselien de Groot.