Coevorden – Studenten van de pabo van Stenden in Emmen gaven de laatste twee weken lessen in natuur en techniek op Scholengroep Coevorden, bestaande uit de de openbare basisscholen Buitenvree, de Wilhelminaschool en de Parkschool.

Vrijdag gaven zij hun laatste les in de Parkschool na les te hebben gegeven aan alle groepen van de scholen. Zij gaan na twee zeer intensieve weken nu genieten van een welverdiende vakantie.

De studenten volgen het profiel STEAM, dat staat voor Science, Technology, Engineering, Art en Mathematics. Via Christa Benjamins, specialist op het gebied van techniek en 3D binnen de scholengroep, konden de studenten aan de slag. De kinderen reageerden heel positief en waren bezig met opdrachten op het gebied van techniek en programmering.

“Wij hebben in overleg met Christa alle lessen voorbereid en hebben goed onderzocht wat we nodig hadden. Het was wel heel intensief, maar het is fijn dat het zo werd gewaardeerd”, vertellen Nicole Renkema uit Dalen en Monique Siekman uit Klazienaveen, elkaar aanvullend. “De kinderen leren om dingen zelf te doen, maar ook om samen te werken.” De studenten hebben daarmee een mooie ervaring opgedaan. Er wordt nog een fotoverslag gemaakt.