Sleen/Erm – Het zand- en fietspad tussen Sleen en Erm, bekend van het nummer Op Fietse van Skik, ligt er weer netjes bij. De belangrijke fietsverbinding aan de Hengstmeerweg is opgeknapt en nu ook verlicht. De wens van inwoners was om het zandpad te behouden en daarom het bestaande fietspad niet breder te maken. Wethouder Jeroen Huizing heeft vrijdag samen met een vertegenwoordiging van Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn en Dorpsbelangen Erm en Achterste Erm het fietspad geopend. Dat gebeurde door naast het fietspad een zwerfkei te onthullen met daarop de eerste zinnen van het muzieknummer van Skik.

(Led)verlichting

De opknapbeurt van het fietspad aan de Hengstmeerweg is gebeurd met oog voor mens en milieu. Zo is het oude fietspad gebruikt als fundering voor een nieuwe, dunne laag beton. Daarnaast gaan sensoren er straks voor zorgen dat de (led)verlichting alleen brandt wanneer het nodig is. Dat is nu nog niet zo. Vanwege schaarste is er een lange levertijd van de sensoren.

Aanpak fietspaden

De gemeente gaat de komende jaren meer fietspaden opknappen of aanleggen. Wethouder Jeroen Huizing: “We willen een gemeente zijn waar ruimte is voor fietsers. Daarom hebben we samen met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties een wensenlijst gemaakt. Die is in onze fietsnota verwerkt. We zijn nu begonnen om fietspaden aan te leggen of te verbeteren. De komende jaren willen wij alle fietspaden die op de wensenlijst staan aanpakken.”