Coevorden/regio – Stichting Fietsen ohne Grenzen stopt met haar activiteiten. de organisatie van het fietsevenement. Bij het organiseren van een evenement als Fietsen Ohne Grenzen gelden steeds meer voorwaarden en eisen van onder andere de overheid.

“De gemiddelde leeftijd van de huidige vrijwilligers is ver boven de 70 jaar. Een aantal van hen is ermee gestopt en het vinden van andere vrijwilligers is heel  moeilijk. Ook het vinden van sponsors in de gemeente Coevorden is erg moeilijk, dit in tegenstelling tot Emlichheim”, aldus Stichting Fietsen ohne Grenzen.

Wat begon in 2006 met 278 deelnemers en een topjaar had met circa 1200 deelnemers stond voor 2020 de vijftiende editie op het programma. Helaas ging het derde lustrum vanwege het coronavirus niet door en het is nog maar de vraag of dat in 2021 had gekund.

De doelstelling van Stichting Fietsen ohne Grenzen is het bevorderen van het toerisme in Coevorden en Drenthe. Deelnemers uit het hele land vonden de weg naar Emlichheim en Coevorden en verbleven een aantal dagen bij familie en vrienden of op campings, vakantieparken en in hotels en bed & breakfast.