Sleen – Het was vandaag, zaterdag 27 juli, een feestelijke dag in en rond molen De Hoop in Sleen. De molen is weer voorzien van wieken nadat de roeden zijn hersteld. Burgemeester Renze Bergsma verrichtte de officiële openingshandeling door het lichten van de vang. Voorzitter Henk Nieuwenhuizen van de Sleener Molenstichting heette de aanwezigen van harte welkom. De burgemeester complimenteerde iedereen die de hand in dit fraaie resultaat heeft gehad.

De molen ziet er weer prachtig uit met de wieken en de zeilen in perfecte staat. De vrijwilligers van de Sleener Molenstichting hebben hard gewerkt aan het afkrabben en schilderen van het hout. De molen is eigendom van Het Drentse Landschap.

De molenaars Karst Kuipers en Arie Hoving zijn heel tevreden over het eindresultaat. Helaas waaide het vandaag niet voldoende, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het koor Compas Voices uit Emmer-Compascuum trad op bij de molen. Rond de molen stonden enkele kramen met allerlei producten.

Fiets4Daagse

Bovendien fungeerde de molen vandaag als stempelpost voor de Fiets4Daagse. De deelnemers en andere bezoekers konden op het terras genieten van koffie, thee, gebak en een pannenkoek, gebakken met het meel van de molen.

Bekijks

Op 13 juni trok de molen ook al veel bekijks toen de roedes werden aangebracht. Daarna bevestigde Molenmakerij Vaags het houtwerk aan de roedes, zodat de molen weer is voorzien van wieken. De roedes, gemaakt in 1899, werden in november van het afgelopen jaar verwijderd om die te herstellen en schoon te maken.

Zie ook:

Sleener molen wordt weer voorzien van wieken