Emmen – FC Emmen is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor als opvolger van EasyToys. De huidige hoofdsponsor heeft besloten het hoofdsponsorschap niet te verlengen.

“We hebben besloten om te stoppen, maar we laten elkaar niet los”, aldus EasyToys-oprichter Eric Idema. “Voor ons is en blijft FC Emmen dé club. We hebben in de afgelopen jaren veel aan elkaar te danken gehad.”

Het was over bijna de hele wereld te lezen dat EasyToys hoofdsponsor werd van FC Emmen. Het partnerschap heeft er mede voor gezorgd dat EasyToys aan bekendheid gewonnen heeft.

“We hebben in de afgelopen jaren samen taboes doorbroken en bewezen dat een relatie tussen een sportclub en een bedrijf als het onze heel normaal is”, concludeert Idema. “Voor ons is het zakelijk ook een heel positieve relatie geweest.” Het besluit dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk is voor Idema niet zonder emotie. “Samen hebben we prachtige momenten beleefd, herinneringen gecreëerd en successen gevierd. Onze band met FC Emmen en haar supporters is iets wat we koesteren.”

In de afgelopen jaren maakten FC Emmen en EasyToys samen werk van het stimuleren van goede seksuele voorlichting en het creëren van bewustzijn rondom zaadbalkanker onder mannen tussen de 15 en de 40 jaar. Door eens per seizoen te spelen in EasyToys-roze tenues en die vervolgens te veilen werd door FC Emmen veel geld opgehaald. In 2022 ging 7500 euro naar een campagne van Dance4Life, waarvoor EasyToys 20.000 condooms beschikbaar stelde. De campagne #CheckJeballen werd in 2023 uiteindelijk het beste maatschappelijke voetbalproject van Nederland en won de Voetbal Geeft Prijs 2022/2023 van de VriendenLoterij. Eind maart speelt FC Emmen opnieuw in het roze voor Stichting Zaadbalkanker en #CheckJeballen.

Rinse Bleeker, de directeur van FC Emmen, is ook dankbaar voor de mooie jaren met EasyToys. “Samen hebben we ons ingezet voor de club en de fans en hebben we elkaar en onze mooie regio op de kaart gezet. We hadden de sponsorsamenwerking graag voortgezet maar zijn positief gestemd om een mooie opvolger te vinden. Aan het eind van dit seizoen zullen we EasyToys op een mooie manier bedanken voor de afgelopen jaren.”