Emmen – FC Emmen heeft zich versterkt met Agon Sadiku. De 21-jarige Fins-Kosovaarse aanvaller komt over van Rosenborg BK en tekent voor twee seizoenen op De Oude Meerdijk, met een optie voor een derde seizoen.

Sadiku kwam in 2017 bij HJK Helsinki, waar hij zijn wedstrijden speelde bij het reserveteam van de club. Via FC Honka, waar hij een erg goede indruk maakte, kwam hij in 2023 in Noorwegen bij Rosenborg BK. Op huurbasis speelde hij nog enkele maanden bij IK Start op het tweede niveau van Noorwegen.

Als jeugdspeler werd hij regelmatig opgeroepen voor de nationale jeugdploegen van Finland, maar vervolgens speelde hij in 2022 zijn eerste interlands bij de senioren voor Kosovo (oefeninterlands tegen Armenië en Faeröer). Later dat jaar besloot de talentvolle aanvaller toch voor Finland te kiezen en daarmee speelde hij in 2023 oefeninterlands tegen Zweden en Estland.

Technisch manager Nico Haak: “We zochten nog naar versterking voorin en die hebben we met Agon gevonden. Hij is erg doelgericht en past bij onze manier van spelen. We denken bovendien dat hij de potentie heeft om zich bij ons verder te ontwikkelen.”

Foto: FC Emmen