Coevorden – In de Parkschool in Coevorden was vanmiddag de officiële aftrap van de FC Emmen Streetleague. Tegelijkertijd ging dit evenement van start in Geesbrug, Dalen, Sleen, Zweeloo en Schoonoord. Er doen in totaal 120 leerlingen van basisscholen mee. Niet alleen wordt gevoetbald, ook is er aandacht van bijvoorbeeld gezond eten, zwerfvuil en pesten.

Wethouder Joop Brink wenste de kinderen veel succes en gaf hen een boodschap mee: “Bewegen is een noodzaak om goed en gezond op te groeien.” Vervolgens stelde keeperstrainer Richard Moes van FC Emmen zich kort voor.

De mascotte van FC Emmen, Sibi, verrichtte de opening door op het doel te schieten en hij schoot raak! Dat leverde natuurlijk gejuich op.

Daarna gingen de kinderen in twee groepen uiteen: de ene groep ging sportief bezig in de gymzaal. De kinderen waren behoorlijk fanatiek. De andere groep ging op pad om zwerfvuil te verzamelen. Na bijna een uur werden de rollen omgedraaid.

Gedurende zes weken zijn de kinderen actief tijdens de FC Emmen Streetleague. Tijdens de finaledag op 8 april strijden de zes wijken/dorpen in het stadion van FC Emmen om de cup met de grote oren. De teams worden tijdens de finale gecoacht door een speler van het eerste elftal van FC Emmen. Familie, vrienden en ouders zijn van harte welkom. Voor hen worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Het is de bedoeling om daarna met de FC Emmen Streetleague te starten in zes andere wijken en dorpen.

De gemeente Coevorden is voor de FC Emmen Streetleague een samenwerking aangegaan met de maatschappelijke stichting van FC Emmen, Naoberschap United. De gemeente Coevorden werkt in dit project samen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden.